Четвер, 02.05.2024, 23:04
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

UANews

Меню сайту
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 5
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 22 » Найкращі засоби проти застуди
18:47
Найкращі засоби проти застуди

сало самогонка Тернопіль

22 Бер 2013р. 16:03 | Рубрика: Корисне | Автор: Яніна Чайківська | Переглядів: 18 | Коментарів: 0





У кожного народу є власний рецепт підтримки здоров'я і лікування застуд. За статистикою, у зимово-весняний сезон на різні простудні захворювання страждає понад 37 мільйонів осіб. Кожен народ упродовж своєї історії напрацював власні методи боротьби із застудами. Деякі з них пропонуємо і вам.

Український рецепт. Хворий українець на ніч вип'є чарку домашнього 50-60% самогону, закусить величенькою скибкою сала з 2-3 зубцями часнику. Вранці застуди - як і не бувало!

Лікування по-корейськи. Хворий кореєць заварює собі пекучий чай із коренем імбиру, який перешкоджає проникненню інфекції в організм. Щоб приготувати імбирний напій, потрібно на одну велику чашку чотири горошини темного перцю, чотири штуки кардамону, три гвоздики, імбир і кориця за смаком. Спеції потрібно подрібнити в кавомолці, налити в емальовану каструлю 300 мл теплої води, покласти прянощі, довести до кипіння і варити на повільному вогні ще 20 хвилин. Наприкінці можна додати дрібку чорного чаю, трохи молока і 1 чайну ложку меду.

Японська панацея. Японець, який відчув нездужання, закутується тепліше й випиває 10 склянок гарячого світло-зеленого чаю. І це не дивно, адже в такому лікувальному напої є катехіни, які мають антивірусну активність.

Єврейський засіб. У зимові місяці на застудні захворювання страждає понад 40% мешканців Ізраїлю. Досвідчені євреї в такому випадку попивають гарячий курячий бульйон. Завдяки амінокислоті - цистеїну, яка міститься у ньому, зменшується виділення слизу, а пара зволожує порожнину носа, усуває набряклість слизової оболонки і закладеність придаткових пазух.

Американський підхід. При перших ознаках застуди мешканці США вживають коктейль із м'ятного настою, лимону, меду та часнику. Еліксир по-американськи готується так: залити склянкою окропу 1 чайну ложку м'яти перцевої, нагріти упродовж 3-5 хвилин на слабкому вогні, процідити. Розвести у відварі 1 чайну ложку меду, додати подрібнений зубчик часнику та витиснути у склянку сік четвертинки лимона, усе перемішати і випити теплим на ніч.

Грецькі премудрості. Старих еллінів, одягнених у прості сандалі й тонку тогу, не раз рятував напій Гіппократа. Відчувши подразнення у горлі й лихоманку, вони одразу ж заливали дві скибочки апельсина чи лимона 2 склянками червоного вина, додавали туди 1 чайну ложку меду, дві палички гвоздики і дрібку кориці. Доводили цей лікувальний засіб до кипіння і випивали маленькими ковтками.

Англійський досвід. Застуджений англієць згадує прислів'я: "Яблуко на добу - і лікар не знадобиться!" Щоправда, це більше стосується профілактики, а для лікування єдиного яблука замало. Потрібно з'їсти більше 5 плодів на добу (краще обирати кислі сорти). Варто налягати на мандарини, апельсини, грейпфрути і лимони. Згідно з науковими дослідженнями англійських дослідників, у них міститься велика доза справжньої "живої" аскорбінової кислоти, яка захищає від застуди. Три-чотири склянки свіжовитиснутого цитрусового соку, випитого упродовж дня, швидко приведуть вас у норму.

Переглядів: 994 | Додав: ondifua | Рейтинг: 0.0/0